Beste...

 

Wat leuk dat je op mijn site komt kijken. Ik hoop alleen wel, dat je dit verhaaltje lezen wilt. Want eigenlijk wil ik met je praten over ‘school’. Misschien denk je nu wel: ‘Nou, daar wil ik het echt niet over hebben!’ Maar weet je, ik denk dat jij het daar niet over hebben wilt, omdat je school moeilijk vindt. Of heb ik het mis?


Als jij school moeilijk vindt, dan kan ik je misschien wel helpen. Vroeger was ik juf (docent) op een grote school. Ik had kinderen in de klas die tussen de 12 en de 18 jaar oud waren. En daar waren heel wat kinderen bij die school erg moeilijk vonden. Nu werk ik niet meer op school. Nou ja, een beetje dan. Maar nu werk ik anders. Ik werk nu met maar 1 kind tegelijk. En dat kind vindt school moeilijk. Gelukkig heb ik geleerd hoe ik die kinderen moet helpen.


Als je bij mij komt, hoef je niet te lezen, niet te rekenen, niet te schrijven. Nou ja, soms een heel klein beetje dan. Ik ga wel met je praten en je af en toe wat vragen. Ik ga je iets vertellen waardoor leren gemakkelijker gaat. Eigenlijk ga je een beetje op een andere manier leren. En je zult merken dat het helemaal niet zo moeilijk is om anders te gaan leren. Ik weet namelijk een manier van leren die bij jou past.


Nou, misschien mag ik je binnenkort wel uit gaan leggen hoe je anders kunt leren. Ik zou het gezellig vinden. Ik zou het ook heel fijn voor je vinden als je het straks minder moeilijk en saai vindt op school!

 

Misschien tot snel!